Trommen dec 2019

Vigtigt at vide


Julehygge dag – D. 19.12
Torsdag d. 19.12 vil der blive afholdt en Jule Hygge Dag på alle afdelinger, og I skal derfor sætte kryds i kalenderen den dag.


Arrangementet er fra kl. 14.30 – 17 og fungerer som åbent hus. Det betyder at I kan komme, når I har mulighed for det. Selve indholdet for dagen, har I fået information om i en særskilt invitation.


Vi glæder os til at se jer ;)


Lukket mellem jul og nytår
Husum Fritidsinstitution holder lukket i mellem jul og nytår.
Vi holder åbent d. 23.12 og er samlet på pavillonen. Vi forventer at meget få børn kommer denne dag, men det er vigtigt at I giver os besked, så vi kan afsætte personale.


Aktiviteter i december


Jul på Trommen - I december sørger vi for at der sker en masse julehygge på Trommen. De voksne laver blandt andet et lille juleteater og vi skal have risengrød. Derudover vil vi forsøge at fastholde følgende værksteder:


Krea – Vi forvandler krea til et SUPERFANTASTISK GAVEPRODUCERENDE værksted.


Lucia – Tirsdag skal 3. klasserne øve Lucia, som skal vises d. 19.12 kl. 16.00


Teater – Onsdag øver vi teater, som i år er ”den gyldne grydeske”. De børn som er med må meget gerne øve replikker hjemme med mor og far. Planen er at vi viser en lille bid af stykket inden jul, for de andre børn på trommen. Selve stykket bliver opført til foråret.


Ude Værksted – Vi forsøger ihærdigt at få børnene ud i det dejlige vintervejr, så derfor har vi åbnet op i udeværkstedet ”trompeten”. Her vil der blive snittet, slebet og malet. Vi håber på at vi også kan få tændt op i bålet, så vi kan holde varmen ;)


Julebingo – én gang om ugen i december, finder vi spillepladerne frem og spiller julebingo. Det bliver muligt at vinde en pebernød og måske lidt andet vi kan finde frem fra gemmerne.


Hvad arbejder vi med i øjeblikket


Trivselssamtaler for 0. klasserne
Vi har afholdt trivselssamtaler for de forældre til 0. klasses børn, der har ønsket det. Vi synes endnu engang at det har været nogle skønne samtaler og vi ser frem til 4 år med jeres skønne børn ;)

Børn og bevægelseskulturer
Vi har afsluttet vores forløb med konsulenterne fra DGI og skal nu selv finde rammerne for hvordan vi videre vil arbejde med børn og bevægelseskulturer i Husum fritidsinstitution. Dette arbejde skal ske på tværs af afdelingerne og vil forhåbentlig være med til at styrke udviklingen hos børnene.


Forældre Workshoppen
Vi har samlet op på forældre workshoppen, som blev afholdt d. 14.11. Vi var rigtig glade for alle de input som vi fik og skal arbejde videre med dem i ledelsen. Der bliver udsendt et samlet referat for alle afdelingerne, med alt det gode som kom ud af møderne. Endnu engang tak til dem der mødte op ;)


Børnemøder
Der er lavet en ny plan for vores børnemøder. I et forsøg på at give børnene medindflydelse på deres fritidshjem, har vi følgende faste punkter på dagsorden.


- Postkassen. I caféen hænger en postkasse, som børnene kan bruge til at give os idéer til indkøb, aktiviteter mm. Det kan også være temaer de gerne vil diskutere.


- Afstemning. Vi giver børnene mulighed for direkte indflydelse ved at de stemmer om eksempelvis, hvad der skal være til traktement i caféen. Hvert barn får en bold, som de skal smide ned i den bøtte der symbolisere deres ønske.


- Børnenes penge. Hvert år får børnene en pulje penge som de selv skal være med til at bestemme, hvad de skal bruges på.


- Månedens venner. Vi vil gerne gøre det tydeligt over for børnene, hvad en god ven er. Vi taler om hvad det vil sige at være en god ven, for at bevidstgøre det for børnene. Det er muligt at nominere andre børn, til at blive månedens ven.


- Månedens rekord. Som et led i vores arbejde med børn og bevægelseskulturer, har vi lavet en rekordbog som har øget fokus på fysiske aktiviteter. Mange børn på Trommen er optaget af at komme i vores rekordbog og Vi vil derfor gerne motivere børnene til at kaste sig ud i nye bevægelser.


Vi glæder os til en skøn julemåned – med masser af godt humør og glade børn ;)


Hilsen alle de voksne

Copyright © All Rights Reserved