Smørblomsten december 2018

Julemåneden

Julen falder sådan i år, at vi inden jul har 15 juledage med jeres børn, tre hele uger. I de tre uger vil vi gå på nissejagt med risengrød på loftet, vi vil julebage med børn, som har lyst, samt have fokus på højtlæsning og tale om diverse julekalendere i tv.


Den første uge: vil alle ovenstående aktiviteter køre.


Den anden uge: Vi laver to ture ud af huset. Den ene er for de store 2. og 3. klasser, som skal ud og hente gran i skoven. Den anden og kortere tur er for 0. klasse, som skal med op og købe ler osv. Vi tænker denne dag bliver den 11. december.


Den 14. december inviteres i til julearrangement kl. 15-17 her på Smørblomsten, hvor vi blandt andet skal bruge nogle af de ting, som vi har købt og fundet.


I den sidste uge holder vi julefrokost med jeres børn den 18. december kl 13.


Alt det der sker i julemåneden skal vi nok fortælle nærmere om


Den 21. december går vi alle på juleferie, vi starter til gengæld op før skolen: Den 2. januar holder vi åbent, I må derfor gerne melde om jeres barn kommer.

 

Nyt fra personalet

Saiqa en ny praktikant starter hos os og er hos os i de næste 13 uger om tirsdagen og torsdagen.


Nikolai har besluttet sig for at tage en uddannelse til pædagogisk assistent, men heldigvis først til august, så vi har valgt at forlænge hans praktikperiode hernede. Vi har været meget tilfredse med hans indstilling og tilgang til børnene, så efter jul vil han stige i tid og være her alle ugens dage samt deltage i personalemøder. Reelt har vi næsten fået en medhjælper til i huset.


Mikkel har haft studiedage om tirsdagen, men det er slut med det, så Mikkel vil også være på gulvet om tirsdagen. P.t. er vi af medarbejdere på Smørblomsten: Mikkel, Christian, Silas, Casper, Anne, Djasmin, Nikolai og Saiqa.

 

Nyt fra afdelingen


UDELIV

Vejret er for alvor vendt, det er blevet markant koldere, og vi er derfor trukket mere indenfor. Vi har derfor låst toiletterne af på legepladsen pga. frost.


Vi gennemgår alle vores udeting og ser, om de er klar til en sæson til. Vi har også fået lavet service på vores mooncars, så de er klar til foråret. Fast torsdagsaktivitet er stadig hockey, hvis vejret tillader det, da en gruppe af børnene stadig viser interesse.

 

I parken er det faste rollespil om fredagen lukket ned pga. vejr og vind, vi prøver stadig at komme lidt ud i parken, men vejret kan sætte sine begræsninger.


Vi prøver at få det til at gå op, at en voksen er i parken eller legeplads hver dag i minimum en time, medmindre det er særdeles uoverskueligt vejr.


Hyggerum/syrum

Hyggerummet er efterhånden blevet klart, efter at der er blevet arbejdet på det i lidt tid med stor hjælp fra pigerne i 2. klasse. Vi har rykket lidt rundt, malet og givet mulighed for et teaterhjørne.


Syrummet er stadigvæk stuvende fyldt, Djasmin laver diverse syprojekter, hvor mange ting p.t. ender som julegaver. Anne er samtidig startet op med at give 0. klasserne et novicesykørekort, så de blandt andet kan lave deres egen nissehue.


Spillerum

Spillerummet er meget aktivt, når vejret er koldere. Mandag og fredag er der voksenstyrede aktiviteter ved Christian. Om mandagen spiller han Mordheim (et spil med legomænd), og fredagen bliver fra nu af magic fredag, da Christians udendørs rollespilsværksted lukker ned.


Krea/legorum/legerum

I dag tirsdag starter Saiqa, en praktikant fra kommunen, som har erfaring med børn og med krea, hun vil være hos os de næste 13 uger om tirsdagen og torsdagen. Hun vil være en stor del i kre værkstedet. De andre dage vil personalet skiftes til at have dette værksted. Det næste stykke tid vil der naturligvis blevet lavet en del julepynt og julegaver. I legorummet har Nikolai fundet, samlet og limet en del, færdiglavet ridderborge med mere, så vi ender mere at have nogle faste legoting man kan lege med også.


2. sal

Casper har startet rollespil op med 3. klasserne, hvor alle deltager og får en fiktiv rolle, de kører hver dag til kl .15 30 så husk ikke at hente jeres børn før.


Vores sal ovenpå bruger vi til diverse børnemøder, og så er det meningen, at vi vil starte et bordtennisforløb op efter jul.


Nyt fra klasserne

O. klasse har fået tilbud om en frivillig forældrekonsultation, hvor vi har haft ca. halvdelen af børnene igennem. Det har været meget givende, og man er naturligvis altid velkommen til at tage fat i os og høre om et møde, hvis I har behov. Vi vil helt sikkert tage fat i jer, hvis vi føler eller ser behovet for det. Det gælder naturligvis alle klassetrin.


I 2.  klasse er der blevet holdt en del pigemøder, som Anne står for. Pigerne vil få et brev med hjem om, hvad de laver til møderne.


3. klasse hygger fortsat meget i deres 3. klasses rum, og ellers bruger de meget tid på at snakke om deres fredagsrollespil med Casper.


De bedste julehilsner fra Smørblomsten


Copyright © All Rights Reserved